fbpx
 

Зоро“, „Бохеми“ и музиката на АББА на Банско Опера Фест

Почитателите на операта ще имат възможността да се насладят на интересни изпълнения напълно безплатно по време на Банско опера фест. Спектаклите в планинския курорт ще се изпълняват всяка вечер от 23-ти до 25-ти август. Представленията ще започват точно в 20.30 часа. Първата вечер артистите от Държавната опера Стара Загора ще открият фестивала с концерта „Класиката среща АББА“. Хитовете на шведската група ще изпълняват дамите от дует „Мания“.

Bansko opera fest

На 24-ти август зрителите ще могат да се насладят на операта „Бохеми“ отново представена от старозагорската опера с диригент Найден Тодоров. Сред солистите ще можете да чуете Милен Божков, Руси Ников, Нина Божков и Ивайло Джуров.

Bansko opera fest

През последната вечер на фестивала ще потънете във феерията на пъстрия мюзикъл „Зоро“ на Държавна опера Варна. Легендарната любовна история е озвучена от музиката на Джипси Кингс. Публиката ще може да проследи невероятни каскади, борби с мечове и да се наслади на ритъма на горещо фламенко. Постановката е на Петко Бонев, дирижира Страцимир Павлов.

Bansko opera fest
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.